keskiviikko 11. helmikuuta 2009

MIEHEN SUKUNIMEN VAIHTO

28.1.2009

MIEHEN SUKUNIMEN VAIHTO

Päivä on mennyt kirjeenvaihdossa. Uusi nimi vaikuttaa valtavan moneen asiaan. Täytyy vaihtaa ajokortti, passia ei ole pakko vaihtaa, mutta jos jättää vaihtamatta, saattaa ilmetä ongelmia, Kela lähettää uuden sotu kortin automaattisesti. Hyvä. Väestötietojärjestelmiin nimi päivittyy automaattisesti. Hyvä ja helppoa.

Sen sijaan lukemattomat ystäväni, tuttavani, liikekumppanini ja yhdistysten rekisterit on päivitettävä uutisella uudesta nimestä.

Pelkäsin aluksi suhtautumista, miten tuttavat suhtautuvat nimenmuutokseen. Alkavatko he kyseenalaistamaan miehen nimen vaihtamista, vai hyväksyvät minun henkilökohtaisen päätöksen. Ilokseni olen havainnut saaneeni ystäviltä lukuisia onnitteluja uuden nimen johdosta! Kiitos onnittelijoille!

Nimen vaihtaminen saattaa olla naiselle asia jota hän on vuosien mittaa joutunut käsittelemään, hän on sopeutunut ajatukseen vaihtuvasta identiteetistä. Miehelle nimen vaihtaminen on monimutkainen juttu ja sen arvellaan pitävän sisällään suurta draamaa.

Minä vaihdoin nimeni edesmenneen äitini tyttönimeksi ja äidin puoleisen suvun sukunimeksi. Jotkut kyselevät minulta, tuleeko miesten kesken asiasta jopa muoti-ilmiö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti