perjantai 4. syyskuuta 2009

Vihreä Lanka ja miesten ihmisoikeudet?


Ymmärrän toki, jos kokoomuksen, sdp:n tai keskustan äänenkannattajat eivät kiinnitä huomiota miesten heikkoon asemaan, sillä niiden pitkät perinteet ja historiallinen asema vallassa ovat perusta sille, että Suomessa miesten elinikä on noin 10 % vähempi kuin naisten, miesten asunnottomuus on viisinkertaista naisiin verrattuna, miesten itsemurhat ovat moninkertaiset, työttömyys, itsetuhoisuus, perheoikeuksien puute ja muut ihmisarvot ovat kaukana sivistysmaille asetetuista ihmisoikeustavoitteista.

Vihreä Lanka kirjoittaa 3.9.2009 "Nämäkin ihmisoikeudet ovat Suomessa rempallaan" uutisessaan Valtioneuvoston ihmisoikeuspoliittinen selonteosta. Uutinen lienee tehty suoraan copy-paste menetelmällä vailla pienintäkään vallankäyttöön kohdistuvaa kritiikkiä. Selonteko on huolestunut erityisesti naisten ihmisoikeuksien puolesta ja vaikenee miesten kurjuudesta.

Nyt vaikuttaa siltä, että Vihreä Lanka yhtyy samaan kuoroon muiden isojen puolueen äänitorvien kanssa. Niin; onhan vihreät toiseksi suurin puolue pääkaupunkiseudulla ja Helsingissä tavoittelee suurimman asemaa. Aikovatko vihreät lehtitoimittajat uhrata tilastollisesti kaikkein heikoimmilla olevan ihmisryhmän - syrjäytymisuhassa elävät miehet ja pojat - vallan alttarille? Pää poikki miehiltä vaan? pikkupoikien peniksen ympärileikkaus pakolliseksi?

Minä aion estää sen. Ja tiedän, etten ole yksin vihreässä liikkeessä. Meitä miesaktiiveja on kasvava määrä.

Kirjoitin vastineeni toimitukselle ja tässä tekstini copy-pastena vihreään tyyliin:




"Valtioneuvosto ei ilmeisesti ole lukenut Miesten tasa-arvoyhdistyksen kannanottoa. Vaikuttaa siltä, että myös Vihreän langan toimituksessa on sivistysvajeita miesten oikeuksien suhteen.
On hienoa, että naisiin kohdistuva väkivalta on otsikoissa; kuitenkin on syytä muistaa se, että valtaosa väkivallan ja henkirikosten uhreista ovat miehiä. Miesuhrien asiaa on ihan turha painaa villasella sillä perusteella, että miesuhrin lisäksi tekijä on useammin mies kuin nainen. Uhrin kärsimys ja oikeutus ei saa perustua tekijän sukupuoleen. Tekijän sukupuoleen tuijottaminen jo itsessään riistää uhrilta ihmisoikeudet. Toivottavasti Vihreä lanka ei osallistu väkivallan uhreja vähättelevään näkökulmaharhaan?

Asunnottomista valtaosa on miehiä. On suorastaan kornia puhua naisten vaikeammasta asemasta asunnottomana kun tiedostaa vaikeat elämänkokemukset asunnottomuuden taustalla. Koulut pudottavat pojat tyhjän päälle koulupudokkaiksi, koulusta pudonneille miehistyville tarjotaan vankilan kierrettä, työttömyyttä ja heikkoa palkkaa, väkivallan uhriutta, itsetuhoisuutta, pätkätyötä - epäsosiaalisuus kasautuu juuri miehille. Asunnottomuus on miehen osa.

Miehet joutuvat vankilaan pelkän sukupuolensa vuoksi.

Joutuvatko? Kyllä. Vaihtoehtoja on vain kolme - 1. piikkilankojen rajaama pakkoarmeija, 2. pakkotyösiviilipalvelus tai 3. oikea vankila. Yhtä kaikki - kaikki vaihtoehdot riistävät ihmisen vapauden ja vangitsevat nuoret miehet vuodeksi vankilaolosuhteisiin. He ovat syyttömiä vapautensa menettäneitä. Eikö Valtioneuvoston selvityksen tai Vihreän langan olisi syytä mainita nämäkin vankilaolosuhteet?

On hienoa, että naiset ovat yhteiskunnan ja Amnestyn erityisessä suojeluksessa, mutta se taas ei ole hienoa, että suojelun resurssointia kasvatetaan tehokkuuden nimissä vaikenemalla miehiin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista. Eikö demokratiassa lehdistön pitäisi suhtautua kriitisesti Valtioneuvoston selontekoon, eikä yksinomaan keskittyä hymistelemään virallista totuutta?

Mielestäni laadukas lehdistytyö edellyttää myös toisenlaiseen totuuteen perehtymistä. Alla olevasta linkistä löytyy Miesten tasa-arvoyhdistyksen Valtioneuvoston selontekoa kriitisoiva kannanotto kokonaisuudessaan: http://miestentasaarvory.wordpress.com/miesten-tasa-arvon-linkkeja/lausunto-valtioneuvoston-ihmisoikeuspoliittisesta-selonteosta/ "


Linkit



6 kommenttia:

  1. On hienoa Jarmo, että uskallat kohdistaa kritiikkiä edustamasi puolueen äänenkannattajaan. Niin tavallistahan on löytää sormella osoitettavia aina niistä muista. Hedelmällisintä on kuitenkin sinun lailla herättää keskustelua oman porukan piirissä siitä, että "mitä me oikein ajattelemme?".

    Minunkin mielestä Vihreän Langan nostot ihmisoikeuksien ongelmista Suomessa ovat merkillisiä. Miksi sitä asiaa ei voida tuoda esille, että melkein kaikkissa ihmisoikeusmielessä epäkohdiksi nostetuissa asioissa miehet ovat se huono-osainen porukka. Ei kai kukaan kuvittele, että esim. vankilaolot (jotka nostetaan yhdeksi epäkohdaksi) ovat ongelma naisvankiloissa Suomessa.

    VastaaPoista
  2. Valitettavaa on Vihreän Langan suhtautuminen tasa-arvokeskusteluun sensuurilla: http://vapaasana.net/huomioita/2009/08/vihreä-lanka-sensuroi-keskustelua-feminismistä

    Kaiken muun vastaavan ohella tämä ei anna kuvaa (etenkään) vihreistä tasapuolisena puolueena.

    -- http://mies.asia/

    VastaaPoista
  3. Olenkin jo pitkään ihmetellyt,eivätkö vihreät miehetkin rupea ryhdistäytymään.Osmo Soininvaara on kenties Suomen fiksuin poliitikko,mutta eduskuntaryhmästä en halua sanoa mitään.

    VastaaPoista
  4. Vihreät naiset (siis nämä feministinaiset, ei kaikki vihreitten naiset) julkaisee syksyllä naispoliittisen ohjelmansa ja puolueen tasa-arvotyöryhmä esittelee vihreää feminismiä käsittelevän linjapaperinsa.

    Minulla on erittäin huono käsitys feministien kyvystä pitäytyä tosiasioissa ja maltillisuudessa. Parikymmentä vuotta Vihreitä kannattaneena odotan kauhulla mitä tuleman pitää. Pahimmillaan ohjelmat levittävät feminististä propagandaa, joka karkottaa viimeisetkin miehet puolueesta ja äänestäjien joukosta -- ja osan naisistakin.

    Toivon todella, että puolueessa riittää voimia estää tuollainen feministien vyörytys.

    Pahoin pelkään, että Relanderin johtamasta miesjaostosta ei ole puolustusta järjestämään. Ilmoittautuihan Relander juuri Hesarissa feministiksi. Nyt ei tarvita myötäilijöitä vaan ihmisiä, jota uskaltavat ja osaavat haastaa feministiset valheet.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista. Vihreillä ei ole ehdotonta puoluekuria, joten en tule saamaan porttikieltoa puolueen ydinalueille vaikka kritisoin Vihreän Langan artikkelia.

    Se artikkeli järkytti yksisilmäisyydellään ei vain minut, vaan monet muutkin vihreät. Kirjoitin vastineeni, jottei suurelle yleisölle ei synny yksimielisyyden vaikutelmaa. Artikkelin maalaamaa latteaa yksimielisyyttä ei puolueen sisältä tule löytymään ikinä niin pitkään kun puolueen sisäinen kuri suvaitsee akateemiset näkökulmat.

    Jos feminismi on aate, mies voi olla feministi, mutta mikäli feminismillä tarkoitetaan feminiinismiä, vain sukupuolen vaihdoksella miehenä syntyneestä voi tulla feminismi. Ilmeisesti ne, jotka ajattelevat vain naisen voivan olla feministi, eivät pidä feminismiä aatteena, vaan pitävät sitä sukupuolen ominaisuutena; minä kutsun heitä feminiinisteiksi, en feministeiksi.

    Itse pidän feminismiä aatteena.

    VastaaPoista
  6. Mutta jos kyseenalaistat "vihreän" ministerin toimet lakimuutoksen 84/2009 suhteen, miten käy ? Ei haasteoikeutta "perhepoliittisissa" asioissa ?

    Ilmeisesti lakimuutoksen taustalta löytyy myös EOA päätös 876/2/05; ettei poliisi saa suorittaa esitutkintaa miehiin kohdistetuissa lainsäädännöllisissä rikoksissa ?

    VastaaPoista