torstai 19. maaliskuuta 2009

Sota

Vihreä miesliike on perustettu. Mutta. Liike pysähtyi heti ensimmäiseen miehiseen poteroon. Tekisi mieli sanoa - pojat pojat ei sotaa noin käydä...

Suhde armeijaan on miehille vaikea suhde. Se on samalla ikään kuin suhde omaan isään ja miesten ikuiseen jatkumoon. Kun miehet puhuvat armeijasta, haamut nousevat haudoista ja miesliike peljästyy, se heittäytyy rähmälleen samaan suohon jossa miesten historia makaa.

Edes vihreä miesliike ei tunnu osaavan ottaa kielteistä kantaa armeijaan. Mies toisensa perään väittää, että armeijaton maa miehitetään. Niin tietysti. Miehitetään...

Mitä miehittäminen merkitsee? Onko Suomi nyt miehittämätön?

Ei ole. Suomi on jo miehitetty. Ns. oma armeija on miehittänyt kasarmit ja siellä piikkilankojen takana miehet pakotetaan nousemaan tankkeihin ja pöristämään pitkin suomalaisia soita ja jänkhiä ja metsiä. Öljyä poltetaan ihan käsittämättömät määrät savuna ilmaan ja malmikaivoksissa miehet kaivavat lisää metallia taottavaksi sotalaitteiksi.

Onko vihreää armeijaa olemassa? Armeija ei ole ekologisesti ajattelevan ihmisen instituutio, sillä se on mielenvikaista tuhlaamista. Armeijassa ei ole muuta vihreää kuin vaatteet.

No, okei. Ajatellaan nyt sitten, että ilman "omaa" armeijaa maailma valloittaa meidät. Siksi me muka tarvitsemme oman sotaväen ja siksi meillä on paradoksaalisesti vapautemme tähden oikeus sulkea nuoret pojat kasarmeille, sulkea heidät piikkilankojen ympyröimään vankilaan, tai siviilipakkotyöhön tai perinteiseen vankilaan.

Ei ajatellakaan paradoksaalisesti. Ei anneta hulluudelle periksi. Ei saastuteta maailmaa suihkareilla, miehistövaunuilla, ei rakenneta ruutitehtaita, vaan kehitetään uusi sotakoneisto joka pärjää suurvaltoja vastaan. Jos on ihan pakko leikkiä sotaa, tehdään uusi ja uljas ekologinen armeija.

Millainen meidän uusi sotakoneisto olisi? Nykyiset sotilaat suurvallat ampuvat hengiltä helikoptereista valkoista lumihankea vastaan yöllisissä taisteluissa lämpökiikareilla. Se on jo ihmishenkien tuhlaamista. Eikö olisi ekologisempaa tehdä suoraan itsemurha?

"Nykyaikainen" suomalainen aluepuolustus on auttamatta vanhentunut doktriini. Maanpuolustuksen opin mukaan suomalaiset pojat piilotetaan metsiin lumi- tai maastopuvut yllään. He piiloutuvat korpimaisemaan kuin sudet siperiaan. Ei. He eivät pysty piiloutua. Vihulainen lentää helikopterillaan kuin joulupukki konsanaan ja paukuttaa telttaryhmä kerrallaan heidät yhtä hengettömiksi kuin esi-isänsäkin. Me hävitään tää sota.

Sota on hävitty ennen kuin se on edes alkaa. Uskotko?

Etkä usko vieläkään? Perustelen lisää. Irakin armeija uskoi alueen puolustamisen tavoitteeseen. Miten kävi? USA otti satelliitilla kuvan dyynin takana piilottelevasta sotajoukosta ja helikopteri kohosi heidän silmien eteen ja pari rakettia räjäytti joukon jauhelihaksi. Suomalaisille pojille ennustan samaa kohtaloa lumihangessa.

Maailmassa on vain yksi elossa oleva voittamaton sotapäällikkö. Hän on sotinut sekä venäläisiä että usalaisia joukkoja vastaan. Hän ei ole Mannerheim. Me varmasti kaikki tiedämme hänen nimensä mutta ääneen sitä ei ole viisasta sanoa, sillä sekä venäläiset että usalaiset johtajat haukkuvat hänen sotivan sotaa väärin.

Niin. Väärin sodittu. Väärin voitettu. Heh.

Nykyaikaista, teknistä ja tulivoimaltaan mahtavaa suurvaltaa vastaan rintamasota on typerää sotaa. Se on yhtä typerää sotaa kuin aikoinaan punatakit ja sinitakit 1800 luvulla nousivat suoriin riveihin vaikka konetuliaseet olivat jo keksitty. Siinä sitä poikaa kaatui kuin kaatuu poikamme mikäli aluepuolustuksesta ei luovuta.

Itse olen sitä mieltä, että pojat on vapautettava heti. Miehiä velvoittava puoliyleinen asevelvollisuus on tasa-arvon vastaisena lakkautettava. Se on miehen ihmisarvon halventamista.

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa, että ymmärtänyt sinun logiikkasi ollenkaan! Esim. millainen Suomi olisi miehittämätön?

    VastaaPoista
  2. Miehittämisen käsitän siten, että rajatulle alueelle muodostetaan miesten keskittymiä.

    Miehitetyllä alueella sijaitsee kasarmeja tms. Itsenäisyydeksi määritellään tällaisessa mallissa se, että miesten keskittymät ovat valtakulttuurin "omia" miehiä.

    Millainen on maa, joka ei ole miehitetty? Esimerkiksi Ahvenanmaa ei ole miehitetty, sillä se on demilitarisoitu.

    Minun mielestäni on kyseenalaistettava miehityksen tarve. Suomen ja muun euroopan miehittäminen olisi lopetettava tarpeettomana. Kysymys sinulle - ketkä vastustavat demilitarisoimista?

    VastaaPoista